vineri, 29 octombrie 2010

8 Octombrie 2010 - !?

!?
Ce este asta!? Nici o vizibilitate, nimic ce sa fotografiez? Cam asta ma intrebam cand m-am trezit in dimineata de 8, asteptand cu nerabdare sa fotografiez Tre Cime di Lavaredo, motivul pentru care am urcat si am facut bivuac in zona. Aceasta dupa ce in seara anterioara n-am avut parte nici de apus pe Tre Cime.
In noaptea de 7 spre 8 nu am mai fost nevoiti sa facem bivuac afara si ne-am instalat in camera de iarna a refugiului Locatelli. Intr-un fel a fost mai bine, deoarece altfel ar fi trebuit sa suportam multa umezeala, deoarece aproape toata noaptea zona refugiului a ramas in ceata. Partea mai nasoala a fost dormitul in paturile refugiului, nu ne-am putut odihni deloc.
In urmatoarea serie veti vedea daca a iesit ceva.

Laghi dei Piani...

Punta dei Tre Scarperi Group


Monte Paterno

Laghi dei Piani

Norii si ceata inchid orizontul refugiului Locatelli, prevestind schimbarea vremii. S-a dus fotografiatul apusului pe Tre Cime di Lavaredo...


7 Octombrie 2010 - La refugiul Locatelli

...


Pink & blue

Cadini di Misurina
Planuri

Invaluit

miercuri, 27 octombrie 2010

Fortress

Cold colors

Pai cam astea ar fi motivele pentru care ma trezesc de dimineata, sa surprind exact aceste culori. Aceste momente dureaza foarte putin, undeva la cateva minute, in plus, culorile se schimba foarte repede. Desigur cu cat mergi mai mult spre extremele nordice sau sudice, aceste clipe se prelungesc, datorita faptului ca soarele isi schimba pozitia mult mai putin, lasandu-ti mai mult ragaz pentru a-ti alege cadrele. Am putut experimenta aceasta in Norvegia, Oslo, insa doar pentru cateva zile si cu timp limitat. Deja ma gandesc sa-mi planuiesc o viitoare vacanta acolo.
Acum ca mi-am pregatit si scuza, in momentul in care am tras aceste cadre nu eram foarte pregatit, adica nu mi-am ales inainte cu o zi locul unde sa stau, sa imi pregatesc incadrarile, sa stiu de unde rasare soarele... De asta recunosc, incadrarile nu sunt cele mai fericite, totul s-a petrecut foarte repede in fata mea, surprinzandu-ma, tragand cat se poate de "repede" (asta inseamna undeva la 2 minute cred pregatirea unui nou cadru). Asa ca in mare parte am incercat sa capturez mai mult aceste culori folosind niste incadrari decente. Dupa ce m-am intors acasa si m-am uitat peste fotografii, mi-am dat seama ca puteam sa scot cadre mult mai bune daca mi le pregateam dinainte, sau poate daca mai ramaneam inca o zi. Varianta a doua insa nu mi-ar fi adus nimic mai bun a doua zi, deoarece aceasta parte a fost probabil aproape tot timpul in nori si ceata. A doua zi am stat de partea cealalta luptandu-ma cu filtrele ce se abureau dupa fiecare cadru tras din cauza cetii. Asa ca nu ramane sa imi zic, "ramane pe altadata..."
Voi dezvolta un pic mai mult pe tema acestor culori si pe marginea luminii produse in aceste momente in alt post.


Fluid

7 Octombrie - Rasarit la Tre Cime di Lavaredo6 Octombrie 2010 - Tre Cime di Lavaredo (2)
6 Octombrie 2010 - Tre Cime di Lavaredo (1)

Rifugio Auronzo

Abstract painting... by the Nature (2)

Abstract painting... by the Nature (1)

marți, 26 octombrie 2010

Balta de pe bulevard

Bulevard ii zic eu potecii, de fapt este un drum in toata regula folosit pentru aprovizionarea refugiilor, drum ce duce de la refugiul Auronzo pana la refugiul Locatelli, de-a lungul grupului Tre Cime di Lavaredo. Iar bulevard ii zic nu pentru ca se circula cu masini pe aceasta "poteca" (doar cu permis), ci pentru ca este luat cu asalt de catre turisti incepand cu ora 8 dimineata, cu zecile toamna, probabil cu sutele vara. Si asta indiferent ca este weekend sau o zi normala de lucru. Nu "montaniarzi" exclusiv, ci familii intregi, cu catel, cu purcel, copii mici, bunicute sprintene a caror conditie fizica ar face de rusiune orice burtos de la noi care nu cunoaste alt mijloc de deplasare decat masina. Iar parinti cu copii mici in carucior am vazut si acum (in Octombrie!), nu doar o data, vara.

Locul de bivuac

Am avut un loc inedit de bivuac, dar a trebuit sa-l folosim datorita faptului ca am fost dezinformati un pic cum ca refugiul Lavaredo ar avea locuri de iarna, desi nu are. Surprinzator de catre un ghid montan :-). Seara se lasa si cum nu vroiam sa mai continuam pana la refugiul Locatelli, am folosit in final acoperisul intrarii de la aceasta capela ca si loc de bivuac. In final s-a dovedit o alegere foarte buna pentru a face fotografii dimineata.
Voi mai preciza ca refugiul Locatelli are o camera de bivuac pentru iarna, cu 6 paturi.

O droaie de stele

7 Octombrie 2010 - Tre Cime di Lavaredo, 6:20 AM

6 Octombrie 2010 - Spre Tre Cime di Lavaredo

Padurea de zada (Larix Decidua)

6 Octombrie 2010 - Dimineata, Cortina D'Ampezzo (2)